България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Инвестиции и бизнес: Investor Finance Forum събира най-добрите финансови експерти

"Целта е да бъде проведена задълбочена дискусия и представителите да установят контакти", каза Бойчо Попов

16.11.2021 | 07:59 Редактор: Жаклина Иванова

За десета поредна година Investor Finance Forum събира най-добрите финансови експерти от България и региона на годишна конференция.

"Тази година е доста специална, тъй като отпразнувахме 20-годишнината на Investor.bg. Оказа се, че имаме и юбилей на Investor Finance Forum, който се превърна постепенно в най-важното събитие на финансовата и банковата общност не само в България, но и в региона. Обикновено събираме лектори, представители на международните борси от региона, експерти от капиталовия пазар, банковия сектор", посочи главният редактор на сайта Investor.bg Бойчо Попов в "България сутрин"

Целта е не само да бъде проведена задълбочена дискусия, но тези представителите да установят бизнес контакти, уточни той.

"За втора поредна година събитието ще протече в хибриден формат. Ще има дискусия на живо в София, но и интервюта от студиото на Bloomberg TV Bulgaria. Събитието ще се проведе на 22 ноември от 10:00 часа, a за присъствие на него или проследяването му на живо е нужна предварителна регистрация през сайта", обясни Попов.

Главният редактор на Investor.bg каза още, че ще има четири панела на живо.

"Първият е свързан с макроикономическите предизвикателства, с пътя на новата икономика, накъде да поемат икономиките в постпандемичния свят. След това ще говорим за банковия сектор, за новите решения за банките, потребителите, за отвореното банкиране. Ще говорим и за финтех компаниите. Третият панел ще бъде свързан с устойчивото инвестиране. Ще говорим за зеления преход, за това дали можем да имаме както бърз, така и устойчив растеж в по-продължително време. Ще обсъдим и какви са начините на финансиране в новата обстановка, както и за инвестиции във взаимните фондове", разясни Попов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът сподели, че ще представят класацията на взаимните фондове на Investor.bg, която се прави за 6-та поредна година.

"Събитието не е само за тесни специалисти. Това е мисията на Investor.bg - да направи икономиката по-разбираема за по-широк кръг от хора, тъй като темата наистина е много важна", изтъкна събеседникът.

Попов смята, че България е чудесно място за финтех компаниите. И добави, че у нас има доста финтех компании, които се разширяват сериозно и бързо, както и че най-големите от тях от Европа и САЩ вече са навлезли в България.

"Не е добре, когато една икономика зависи само от един мускул, защото ако той закърнее, ще залинее цялата икономика. Факт е, че зависим повече от сектора на услугите. IT секторът е много силен, той генерира голям дял от БВП", посочи главният редактор на Investor.bg.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК